)

Napredna rješenja

Prilagođeni proizvodi i pristup europskim tržištima energenata – cjelovita usluga za povoljnu kupnju energije.

Velikim poslovnim potrošačima nudimo po mjeri prilagođene proizvode po povoljnoj cijeni i uz pouzdanu opskrbu električnom energijom i zemnim plinom. Naši kupci mogu odabrati jedno od brojnih fiksnih, fleksibilnih ili individualno prilagođenih rješenja. Uz opsežno poznavanje međunarodnih tržišta energenata i pristup njima, partnerima pomažemo smanjiti izloženost promjenama cijena i optimizirati troškove kupnje energije.

Velikim poslovnim potrošačima nudimo:

  • konkurentne cijene energije,
  • električnu energiju i zemni plin na istom mjestu,
  • napredne i strukturirane proizvode za optimalnu opskrbu energijom,
  • analitičku podršku pri donošenju odluka,
  • individualni tretman i stručne savjete,
  • opskrbu zelenom energijom iz obnovljivih izvora s odgovarajućim dokazima o podrijetlu.
Napredna rješenja

Prilagođeni proizvodi

Širok raspon naprednih proizvoda koje nudi malo koja energetska tvrtka namijenjen je optimizaciji vaših troškova prilikom kupnje energije. Odabir najboljeg proizvoda ovisi o vrsti potrošnje i odabranoj razini tržišnog rizika. Naši stručnjaci pripremit će za vas najbolju strategiju za kupnju energije i oblikovati proizvod koji će u potpunosti odgovarati vašim potrebama.

  • Proizvod Fiksna cijena za tvrtke koje žele unaprijed znati točne troškove kupljene energije pri čemu mogu dogovoriti fiksnu cijenu i količinu energije za cijelo ugovorno razdoblje.
  • Proizvod Ugovaranje cijene u koracima za tvrtke koje preferiraju fleksibilnost i žele potrebnu energiju kupovati postupno i u više koraka u trenutku kada su cijene energije na tržištu najpovoljnije. Na taj način možete otkloniti rizik pri odabiru idealnog trenutka za kupnju energije.
  • Proizvod Upravljanje portfeljem za tvrtke koje žele otkloniti rizik promjene cijene energenata i iskoristiti sve mogućnosti koje nudi na taj način strukturirana kupnja energije. Zahvaljujući poznavanju vaše potrošnje i pristupu međunarodnim tržištima, nudimo učinkovito upravljanje vašim portfeljem što uključuje sve usluge i savjetodavne aktivnosti potrebne za optimalnu kupnju električne energije i/ili zemnog plina.

 

»Svojim korisnicima ne nudimo samo konkurentne cijene, taj je dio vrlo jednostavan, već im nudimo i najveću dodatnu vrijednost. To znači da im pružamo uslugu zahvaljujući kojoj mogu spustiti cijene kao i poboljšati svoje aktivnosti na temelju nižih troškova poslovanja. Na tome se zasniva stvarna prednost naših aktivnosti u usporedbi s radom konkurencije.«

Zeleni certifikati

Trajno održivim tvrtkama kojima je ekološki odgovorno ponašanje važan čimbenik prilikom odabira izvora proizvodnje električne energije nudimo zelenu energiju proizvedenu iz obnovljivih izvora.

Potvrda o podrijetlu

Autentičnost izvora zelene energije jamčimo pomoću europske potvrde o podrijetlu koja dokazuje da je električna energije proizvedena isključivo iz obnovljivih izvora. Članstvo u Europskom sustavu certificiranja energije (eng. European Energy Certificate System – EECS) omogućuje nam da potrošačima ponudimo električnu energiju dobivenu bez potrošnje fosilnih goriva u skladu s Direktivom 2009/28/EZ Europskog parlamenta i Vijeća o promicanju uporabe energije iz obnovljivih izvora koju su priznale države članice EU-a.

Inovativni proizvodi

Upravljanje potrošnjom

Jedno od najprepoznatljivijih obilježja tvrtke GEN-I razvijanje je inovativnih proizvoda čiji je ključni cilj stvaranje dodane vrijednosti za naše poslovne partnere. Partnerima koji se žele aktivno uključiti na tržište električne energije pomažemo maksimizirati učinkovitost proizvodnje ili potrošnje energije i time ostvariti dodatan, često previđen, izvor prihoda.

Među prvim smo opskrbljivačima u Europi koji nude sljedeću novost: marketinšku uslugu upravljanja potrošnjom s namjenom korištenja tržišnih mogućnosti na tržištima u toku dana (intraday market), tržištima odstupanja (balancing market) i tržištima pomoćnih usluga (ancillary services market). Velikim poslovnim potrošačima i manjim proizvođačima nudimo uključenje na tržište pomoćnih usluga za osiguravanje rezervne snage potrebne za implementaciju tercijarne regulacije. Naš najnoviji proizvod trenutno uspješno nudimo u Austriji, a u budućnosti ga planiramo ponuditi i na drugim tržištima zapadne Europe, kao i u Sloveniji.

Iskoristite mogućnosti na energetskim tržištima u svoju korist.