)

Kupnja OIE i VUK

Vodeći kupac energije iz obnovljivih izvora i kogeneracije

Posebnu pozornost posvećujemo proizvođačima električne energije od kojih otkupljujemo energiju proizvedenu u solarnim elektranama, hidroelektranama te jedinicama za visoko učinkovitu kogeneraciju (VUK)  toplinske i električne energije.

Tijekom nekoliko zadnjih godina ojačali smo položaj vodećeg kupca energije iz obnovljivih izvora. U Sloveniji imamo najveći (40-postotni) tržišni udio proizvođača koji s nama sklapaju ugovore o otkupu. Ta brojka sada je veća od 1300 elektrana.

Kupnja OIE i VUK

Cjelovita usluga

Proizvođačima nudimo najpovoljnije cijene i različite uvjete za otkup električne energije. Zahvaljujući obavijestima o cijenama na tržištu, savjetima o ispravnom trenutku za prodaju, pomoći prilikom upravljanja troškovima uslijed vremenskih promjena i plaćanju za isporučenu energiju u dogovorenom roku, stekli smo reputaciju pouzdanog partnera. 

Postupak sklapanja ugovora o otkupu električne energije jednostavan je za elektrane koje su već priključene i posluju, kao i za nove elektrane koje će tek biti izgrađene. Vodimo sve postupke u ime svojih partnera.

Cjelovita usluga

Pouzdan partner

Uslugama i ponudom pomažemo proizvođačima optimizirati proces otkupa energije, a preuzimanjem rizika unutar portfelja omogućujemo sigurno i stabilno poslovanje elektrana. 

Svojim partnerima nudimo:

  • godišnje ili višegodišnje ugovore s fiksnom cijenom u sklopu kojih umjesto proizvođača na sebe preuzimamo sav rizik povezan s promjenama cijena na tržištu električne energije,
  • najpovoljnije otkupne cijene električne energije i redovite obavijesti o najboljem trenutku za otkup kada su cijene na tržištu najviše,
  • pravovremeno plaćanje otkupljene energije u ugovorenom roku i strogo pridržavanje svih ugovornih obveza,
  • praćenje zakonodavstva i propisno informiranje proizvođača o zakonodavnim i regulatornim promjenama,
  • besplatno mjesečno izdavanje računa u ime partnera, pri čemu provjeravamo točnost podataka i u njihovo ime vodimo svu potrebnu administraciju.

Rješenja za VUK

Tvrtka GEN-I nudi cjelovita rješenja za jedinice za VUK (visoko učinkovitu kogeneraciju) toplinske i električne energije. Proizvođačima s jedne strane nudimo opskrbu zemnim plinom koji omogućuje rad VUK uređaja na zemni plin, a istodobno otkupljujemo električnu energiju koju uređaj proizvodi i isporučuje u mrežu.

Tražimo najpovoljnije trenutke za kupnju ili prodaju energije za svoje partnere, tj. najniže cijene na tržištu zemnog plina i istodobno najviše otkupne cijene na tržištu električne energije.