)

Globalna prisutnost

Poslovanje u više od 20 zemalja

Poslujući u više od 20 zemalja povezujemo države kao što su Njemačka i Francuska na zapadu te Gruzija i Turska na istoku. Naša globalna prisutnost na veleprodajnim tržištima energije omogućuje nam stvaranje niza sinergija zahvaljujući opsežnoj tržišnoj ekspertizi, visokokvalificiranom prodajnom kadru, učinkovitoj organizaciji i poslovnim procesima koje održavamo na najvišim standardima.

16 podružnica

Uz podružnice u 14 zemalja nastojimo održati pravu ravnotežu između globalnog trgovanja i lokalnih opskrbnih aktivnosti. Jedna od naših ključnih prednosti proizlazi iz našeg svježeg, fleksibilnog i inovativnog pristupa koji nam omogućuje održavanje pouzdanih partnerstva na veleprodajnim i maloprodajnim tržištima energije.

Globalna prisutnost

Opseg prodaje

Prodali smo 41,5 TWh električne energije, koju smo isporučili našm kupcima na veleprodajnom tržištu, kao i dodatnih 36,5 TWh financijskih derivata. Nadalje, isporučili smo 3,9 TWh električne energije diljem svih maloprodajnih tržišta.

Povećali smo trgovanje prirodnim plinom na 1,7 TWh financijskih derivata i 3,7 TWh fizičkih isporuka. Isporučili smo 1,3 TWh plina poslovnim klijentima i malim korisnicima.

Prosječni godišnji rast prodaje od 23,8 %

Vodeći smo trgovac električnom energijom na tržištima Srednje, Istočne i Jugoistočne Europe te postajemo sve značajnija tvrtka na likvidnim tržištima Zapadne Europe.

Opseg prodaje

Stabilan rast

Rast prihoda

Prosječni godišnji rast prihoda od 20,2 % između 2008. i 2019. čini nas najbrže rastućom tvrtkom na europskom energetskom tržištu.

Prihod od 2,204 milijardi eura

Dodatnu vrijednost ostvarujemo u cijelom energetskom lancu vrijednosti iskorištavanjem prilika za optimizaciju koje proizlaze iz aktivnosti upravljanja globalnim portfeljem. Naše opsežno poznavanje fizičkih i financijskih veleprodajnih tržišta omogućuje nam minimiziranje  poslovnog rizika uz ponudu konkurentnih uvjeta.

Stabilan rast

Tržišni udio

U osam smo zemalja vodeća tvrtka prema tržišnom udjelu u ugovaranju prijenosa električne energije između država. Ostvarili smo:

  • 20,8 % od ukupno dostupnih prekograničnih kapaciteta na granicama tržišta električne energije Srednje i Jugoistočne Europe 2019.
  • Udio od 23,5 % na tržištu opskrbe krajnih korisnika električnom energijom 2019. i devetu smo godinu uzastopno najveći opskrbljivač električnom energijom u Sloveniji.
  • Tržišni udio od 19 % na slovenskom tržištu opskrbe kućanstava prirodnim plinom postignut je u manje od četiri mjeseca, što je najbrža promjena opskrbljivača energijom ikad zabilježena u Europi.
Tržišni udio

Krajnji korisnici

Više od 367.900 krajnjih korisnika

GEN-I je prva samostalna tvrtka koja je ušla na tržište opskrbe kućanstava električnom energijom u Sloveniji i Hrvatskoj te prva samostalna tvrtka koja je ušla na slovensko tržište plina. Nadalje, GEN-I je prva inozemna tvrtka koja je ušla na srpsko maloprodajno tržište.

Svojim korisnicima nudimo sigurnost opskrbe električnom energijom i plinom i omogućujemo ostvarivanje znatne uštede na troškovima električne energije. Jednostavna i besplatna promjena opskrbljivača energijom, napredna internetska rješenja za upravljanje pretplatom i pregledni računi u bilo kojem trenutku osiguravaju izvrsna iskustva korisnika.

Energija po povoljnoj cijeni

Jamčimo jednostavnu promjenu opskrbljivača, uštede na potrošnji i pouzdanu opskrbu kućanstava i poslovnih korisnika.

 

Krajnji korisnici

Inovativan poslovni model

Neprekidno trgovanje

Predani stvaranju poslovnih prilika.

Napredna rješenja

Pouzdan partner za napredne usluge i strukturirane proizvode.

Napredni analitički modeli

Modeliranje tržišnih temelja, uključujući utjecaje prekograničnih kapaciteta prijenosa energije, proizvodnju elektrana, potražnju, vremenske prilike itd.

Inovativan poslovni model